Glavne osobine osoba sa Mesecom u ovom znaku su spontanost,nepostojanost,ceste promene raspolozenja,pa i agresivnost,kojom cesto prikrivaju sopstvenu nesigurnost.U odredjenim situacijama reaguju isuvise nestrpljivo i impulsivno sto uzrokuje puno svadja,ali te svadje se i brzo i zaborave.Sve isuvise dozivljavaju licno.U kontaktu sa ljudima nastupaju direktno,bez obzira kako ce to delovati na druge.U stvari to govori samo da su oni neprilagodjeni,a drugi u takvim slucajevima ih vide kao neotesanu i nevaspitanu osobu.Imaju naglasen osecaj ega.Zbog svega toga treba da razvijaju samokontrolu,istrajnost,samodisciplinu i samokritiku.Na akciju ih navode emocije a ne razum.
Ako je Mesec natalno u Ovnu u zenskom horoskopu ova zena rano postane samostalna i dominira u vezama,ne zeli zivot u cetiri zida,prerano pocne seksualni zivot.
Ukoliko muskarac ima Mesec u Ovnu svesno ili ne trazi zenu sa karakteristikama u ovnu,zeli energičnu,emancipovanu i hrabru zenu.
Ovo je sportski tip zene,ako se ne bavi sportom onda je ovo osoba koja se sportski oblaci,zena koja retko kad suknju oblaci,koja ne izlazi iz trenerki i patika.
U sustini osobe sa natalnom pozicijom Meseca u ovom znaku misle da su im svi neprijatelji i stalno misle da treba da se brane od nekog.Stalno su u nekom odbrambenom stavu.Nedaju na sebe.
Ljudi cesto zaziru od ovih osoba,plase ih se ili im se jednostavno sklanjaju sputa jer nikad ne znaju kako ce doticna osoba u afektu da odreaguje.
Ovo su osobe koje veoma lako prihvataju sve sto je novo,svaka nova ideja za njih je izazov.Milion ideja,koju ostvariti..pitanje je sad…
Kreativni su jako,naravno sve zavisi gde je Mars dispozitor ovog Meseca pa od dispozitora ustvari zavisi kako ce sve ove osobine da se ispoljavaju,da li ce biti izrazenije ako je recimo Mars u Lavu ili tajne ako je Mars u Ribama recimo,pa sve ide tajno,drzi u sebi.





                         Celine Dion je jedna od poznatih licnosti koja  ima u natalnoj karti Mesec u Znaku Ovna….