18.tog u noći oko tri ujutru Venera je iz Blizanaca prešla u znak Raka.

Oni koji imaju natalno Veneru u ovom znaku su osećajni, odani. Jako im je bitna porodica i dom u kome borave. To im je najveće utočište. Kad god im je teško pordica i dom su njihovo sklonište. Često uđu u vezu ili ostanu u lošoj vezi duže nego što je to potrebno samo da bi se osećale sigurne. Partneri kad uvide da im je to bitno umeju da zloupotrebljavaju tu njihovu slabost. Mogu biti zloupotrebljeni i od strane drugih ljudi a i porodice kroz imovinu(kako će se završiti sve zavisi gde im se nalazi dispozitor Venere u natalnom horoskopu).

Oni koji imaju Veneru u znaku Raka u svom horoskopu su verni partneri, odani su prijatelji. Posesivni su dosta jer su nesigurni. Žele duge stabilne veze koje vode u brak. Za njih ljubav nije šala, ulaze u vezu vodeći se mišlju da to treba da bude ozbiljno. Ova Venera idealizuje ljubav i ljubavne veze. Kad pati ona to radi u tišini. Razgovori sa samim sobom joj najviše prijaju.

Ova Venera mnogo se dvoumi kroz emotivne odnose, stalno nešto razmišlja i analizira. Želi sigurnost ali previše i bira može se reći kad su partneri u pitanju (stalno se pita da li on može da joj pruži dom, porodicu, decu, sigurnost, da li će je voleti zauvek, da li će je prihvatiti sa njenim manama).

Ona kroz odnose mnogo trpi ali kad preseče nema povratka u vezu ili brak (pogotovo kad je izdaja u pitanju bilo kog tipa).

Često ova Venera trpi i poniženja i razne stvari koje druge Venere ne bi nikako trpele (pogotovo ako ta venera ima loš aspekt sa Saturnom)ali kad joj prekipi nema povratka (Rak je kardinalan znak pa kad preseče nema povratka na staro).

Često ova Venera ima problem sa vodom u organizmu, sa po kojim kilogramom viška, imaju okruglo lice, krupne oči, veće grudi (naravno sve zavisi i od dispozitora i njegovih aspekata).

Ove osobe su fine, lepo vaspitane, vole umerenost.

Često se desi ako nisu srećne u braku ili vezi da pobegnu mislima u prošlost i da je idealizuju pa tako bukvalno ne žive u sadašnjem trenutku nego žive trenutak kad su bile srećne u to odnosu(maštajući da će taj odnos sam od sebe da se popravi i da će biti sve isto kao ranije).

Ove Venere često zarad majčinstva zapostavljaju posao i ciljeve. Napuštaju dobra radna mesta i blistave karijere.

Kad Venera u Raku postane majka promeni se pristup partneru, dete postaje centar svega.

 

Tako dok je Venera sad u Raku bićemo mnogo nežniji, prijaće nam bliskost, dodiri.

Oni koji su započeli vezu u predhodnih mesec dana sad će poželeti nešto više od te veze.

Sada ćemo svi biti okrenuti domu, porodici, užoj familiji. Biće raznih poseta, okupljanja.

Ovo je odlična prilika da svi oni koji imaju probleme kroz veze ili brakove malo porade na odnosima sa partnerom i da se konačno približe jedno drugom i kroz nežnost poprave svoje odnose.

Potreba za bliskošću i intimom biće naglašenija.

Za vreme prelaska Venere kroz ovaj znak ne treba da pokušavate da menjate svoje partnere.

Prvi aspekt koji će Venera imati u ovom znaku a koji već deluje može se reći je kvadrat sa Jupiterom koji će biti aktuelan sve do 26.07.2022.. Ovo će nam doneti preterivanje i kroz emocije ali i kroz trošenje novca.

Treba voditi računa u ovom periodu koliko trošimo, jedemo. Jupiter u Ovnu je zapaljiv pa se mogu očekivati razne afere, tajne veze. Ovde muškarac gubi glavu za devojkom krupnih očiju i nežnih pokreta ili ženom koja je dobra domaćica i majka.

Ovaj muškarac može da bude povezan sa nekom uniformom, sa nekim frizerskim salonom, radom sa ženama, sa selom, prirodom.

Ovaj period nam može doneti preterivanje kroz veze jer ćemo tražiti od partnera da se menja, da radi neke stvari koje nama odgovaraju.

Ovaj period nam donosi i rast cena, moguće i valuta. Treba se čuvati do kraja meseca od prevara kroz trgovinu. U ovim danima koji slede može se otkriti skandalozna veza nekog imućnog muškarca.

Ovo je slika i udvarača koji je uporan ali ga Venera odbija.

Od 26.07.2022 do 11.08.2022. možemo da očekujemo nova poznanstva, ulazak u nove veze, poznanstva preko prijatelja, kućnih prijatelja, na nekim neobičnim mestima. Velika strast, požuda.

Od samog početka Avgusta sreću se sudbinske ljubavi, ulazi se u veze koje mogu da prerastu kasnije u brak.

Veze koje su statične, monotone trpe velike promene koje će morati da prođu kroz jedan proces transformacije ili će morati da se prekinu.

8.8.2022. se idealizuju emocije, otkrivaju se tajne, ulazi se u tajne veze.

Do sedmog avgusta možemo da očekujemo i neka velika dešavanja na globalnom nivou što se tiše i finansija, valuta i slično.

Venera u Raku će najbolje uticati na znak i podznak Raka, zatim na znak i podznak Device i Bikove, onda na Vage, Jarčeve, Strelčeve i Ribe.

 

Astrolog Lidija Mihajlović