Nešto malo posle ponoći 23.juna Venera je iz Bika prešla u razigrani znak Blizanac. U ovom znaku će ostati sve do 18. jula.
Venera kroz mitologiju je prikazana kao boginja lepote i ljubavi, boginja plodnosti. Venera označava i našu potrebu da volimo i budemo voljeni. Potrebu za uživanjem, za lepotom, potreba za ljubav.
Oni koji su rođeni sa Venerom u Blizancima su pričljivi, jako su otvoreni kao osobe, vole da se druže da putuju, lako sklapaju prijateljstva, poznanstva. Lako se podvuku pod kožu ljudima. Svi vole da se nađu u društvu Venere u Blizancima jer je ona šarmantna, slatkorečiva. Vole lepu reč, lakoću kroz komunikaciju. Ne vole teške teme. Ali ne vole ni ozbiljne odnose. Pa tako kad joj dosadi neko da li je to prijatelj ili emotivni partner ona odlazi odatle. Ovoj Veneri je najbitnija komunikacija. Ako onaj ko joj se sviđa ima šta da kaže, da je nasmeje ona će se tu zadržati ući u vezu. Onog momenta kad ta osoba nije više zanimljiva Venera bi da ode. Zavisi gde odlazi Merkur dispozitor ove Venere ali često se desi da se ovim Venerama sviđaju dvoje, da voli dvojicu. Da ne zna za koga da se odluči. Često se za nju kaže da je surova, nije surova nego je iskrena i ne želi sebe da guši onim što je za nju teret. Ove Venere vole flert pa su njihove veze često i površne.
Trenutno na nebu dok je Venera u Blizancima i njen glasnik Merkur je u Blizancima pa ćemo zato imati potrebu više da se družimo, više da pričamo, više da putujemo, da pišemo.
Tokom prelaska Venere kroz Blizance bićemo radoznali, svašta nešto će nas zanimati, svašta nešto bi da vidimo.
Česti će biti i razgovori sa samim sobom.
Pošto za vreme prolaska kroz Blizance Venera ima jako lepe aspekte za emocije možemo da očekujemo nova poznanstva, ulaske u nove emotivne veze, vraćanje nekog iz prošlosti. Prsti će sad raditi, pisaće se poruke na telefonima, na kompjuterima. Pričaće se telefonom(udvaranje, smeh, pričanje satima sa nekim ko nam se sviđa). Neki će u početku flert pretvoriti u paralelnu vezu. Strast, emocije, srećne okolnosti biće aktuelne sve do 04.07. Mada čim uđemo u Jul Venera koja sad želi zabavu počeće da traži od partnera ozbiljnost i odgovornost. Počeće da razmišlja da taj flert može da se pretvori u nešto ozbiljnije ne samo u prolazni flert. Mnoge veze će dobiti na ozbiljnosti.
Mnoge greške u ljubavi sada će se oprostiti, preko mnogo čega će se preći.
Novac će se trošiti više nego inače.
Od 12.-15.07 mnoge tajne će se otkriti. Veze u kojima smo ćemo kriti zbog okolnosti koje nas okružuju. Neki će se u ovih par dana i razočarati u partnera. Nekima će se bivši javiti u tajnosti.
04.07 se može desiti neka svađa, neki nesporazumi koji mogu da poremete određene odnose ali je ovo aspekt kratkog daha i neće delovati dugo a svađe će se brzo zaboraviti.
Venera u Blizancima će najviše delovati na znak i podznak Blizanac pa će se oni prepustiti uživanju kroz emocije. Za mnoge Blizance je zadnjih mesec dana bilo jako teško na svim poljima pogotovo na polju emocija. Neko će sad da im otkrije svoje emocije a i oni će saznati neku istinu koja se tajila od njih.
Rakovi će voleti nekog u tajnosti, Jarčevima preko posla dolazi novo poznanstvo(posao može biti njihov ali i partnerov), Lavove čeka poznanstvo preko prijatelja, mada ovo može da bude i poznanstvo preko društvenih mreža. Zauzetim Strelčevima će biti pružano mnogo nežnosti u ovom periodu a i oni neće ostati dužni partnerima. Vodolije čekaju nova poznanstva, ugođaj, udvaranje. Škorpije će biti malo ljubomorne, ali će tu svoju ljubomoru da gase kroz strast. Devicama stize novo poznanstvo preko posla(to može da bude starija osoba ili neko ko je na visokom položaju). Vagama se neko iz inostranstva može dopasti. Ovnovima i Bikovima će Venera doneti novac, putovanja, neke srećne okolnosti kroz porodicu ili neke lepe vesti u porodici.
Iskoristite ovaj tranzit, opustite se. Probajte da uživate u onom što dolazi i izađite iz kuće. Ne gledajte tv i budite što manje za telefonom. Birajte da vam bude lepo, ne mislite na probleme.
Astrolog Lidija Mihajlović