Noćas negde oko tri ujutru na nebu će se desiti Pun Mesec u Vodoliji na 19 stepeni.

Pun Mesec će biti u konjukciji sa Saturnom koji je retrogradan, imaće kvadrat sa Uranom kao i kvadrat sa Severnim i Južnim čvorom. Pun Mesec u Vodoliji će imati i kvadrat sa Marsom koji je trenutno izrazito jak i malefičan jer se nalazi na Algolu i još uvek u konjukciji sa Uranom.

Pun Mesec u znaku Vodolije će na nas delovati do 27.avgusta. Međutim ako vam se neka lična planeta ili vrh kuće nalazi blizu 19 Vodolije ili 19 Lava sigurno je da će ovaj Pun Mesec na vas delovati mnogo duže jer će aktivirati dešavanja u vašoj natalnoj karti.

Pun Mesec na ličnom nivou će doneti mnogo kajanja, preispitivanja vezana za postupke kroz emotivne veze. Pun Mesec u Vodoliji će doneti distance kroz odnose, pogotovo to mogu biti porodični i partnerski odnosi. Neka histerija i drama će dovesti do udaljavanja kroz emotivne i porodične odnose.

Bićemo ranjivi dok traje dejstvo Punog Meseca ali ta ranjivost će mnogima doneti i otvaranje nekome, potrebu da iskažu svoja osećanja što će u dosta slučajeva doneti rešenje konflikta i nekih problema kroz veze.

Pun Mesec će nam doneti oscilacije i česte promene raspoloženja.Imaćemo problem da se skoncentrišemo da ne odreagujemo žustro kroz neke okolnosti koje nam se budu dešavale.

Ove burne reakcije će posebno doneti problem kroz emocije ako ne budemo umeli da se suzdržimo. Mnogi koraci koje budemo u brzini preduzimali biće pogrešni.

Zbog Saturna u kvadratu sa Uranom sva ograničenja, sve zabrane će nam padati teško sada. Ovo mogu biti i neke restrikcije na koje moramo da se prilagodimo a neće nam prijati na prvu loptu. Svaka najava da treba da prihvatamo promenu biće frustrirajuća.

Mesec (narod) će biti nezadovoljan ograničenjima. Ova ograničenja mogu biti povezana sa novim merama kad je Covid u pitanju. Međutim ono neće proći bez negodovanja naroda.

Finansije će biti problem, kao i stalne promene oko nas kad su cene u pitanju. Moguće su promene i na kursu kad su dolar i evro u pitanju.

Astrološki ovo nas vraća na jesen 2021. i sam početak 2022. Zato sedite i razmislite šta vam se dešavalo od početka oktobra 2021. do kraja januara 2022. Vrlo je moguće da ćete ponovo imati sličan problem koji će vam doneti sada mogućnost da popravite situaciju (ovo važi za sve životne oblasti pogotovo za polje emocija i zdravlja). Kao da nas univerzum stavlja na popravni da vidi da li smo savladali lekcije koje nam je tada dao.

 

Astrolog Lidija Mihajlović