18.06.2022 godine na nebu će se desiti kvadrat između Venere iz Bika i Saturna iz Vodolije.
Kvadrat između ove dve planete je jedan od najtežih u astrologiji pa tako ko ga ima u svom horoskopu kroz život ima mnogo problema na polju emocija i traženju sebe pogotovo do svoje tridesete godine života.
U suštini oni koji imaju ovaj aspekt u horoskopu ne bi smeli da se udaju ili žene pre svoje tridesete godine.
Osobama koje imaju ovaj aspekt je kroz život najvažnija ljubav i sreća koja je čini se za ove ljude nedostižna jer dugo moraju da čekaju na nju.
Svaki aspekt Venere sa Saturnom je loš(i dobar i loš) ali se kvadrat zbog svoje prirode posebno izdvaja.
Osobe koje imaju ovaj aspetk stalno iznova i iznova imaju osećaj da im je uskraćena ljubav a za tim najviše čeznu.
Osećaj da su usamljeni, nevoljeni, odbačeni počinje još od ranog detinjstva.
Koliko će negativno ovaj aspekt da deluje na natusa kroz život zavisi od toga koliko je bilo bliskosti u ranom životnom dobu od strane roditelja(često oca).
Ako su bili često kritikovani, nipodaštavani, zlostavljani teže će im biti da se kasnije kroz život suoče sa sobom prvenstveno.
Depresije su česte kod ovih osoba. Ali zato ove osobe ne ulaze tek tako u veze, shvataju važnost emocija i cene ih.
Kroz život su mnogo puta ranjene, zaronile u sebe i mnogo zrelije shvataju svet oko sebe i u sebi pa tako ove osobe često u inat onima koji su ih ponižavali, vređali naprave mnogo toga (materijalnog) kroz život. Zato oni koji dozvole sebi sa Venerom kvadrat Saturn da im se kritike urežu u srce tapkaju u mestu a oni koji se uzdignu iz tih kritika i tog odbijanja nevoljenja, postignu mnogo kroz život.
Osobe sa ovim aspektom koje stupe u brak pre 30g često se razvedu čim pređu trideset godina. Osećaj da ih partner guši, kontroliše, drži u okove biva sve jači kad osoba napuni 30g ali tad dobiju i hrabrost da kažu ne i da prekinu te destruktivne odnose.
Aspekt se podjednako loše izražava i kod muškaraca i kod žena. U muškom horoskopu daju strogu osobu i prema sebi i prema onima koje voli. Često ovakvi muškarci rade ono što su njima radili pa tako partnerke kontrolišu, ponižavaju, rade sve kako bi ženu stavili u podređeniji položaj od njega.
I muškarci i žene dugo godina mogu biti sami. Često se sa njihovim emotivnim izborima mnogi iz okruženja ne slažu. Pa su im tako partneri sa većom razlikom u godinama ili su druge religije ili su negde daleko partneri pa ih osobe sa ovim aspektom čekaju ili su partneri zauzeti (oženjeni, udati).
Stalni strahovi kroz život su ove osobe iskalili, najveće borbe se vode unutar sebe sa samim sobom. One se bore sa sobom ali i sa okruženjem koje ih ne razume, bore se sa pravilima igre koja su im nametnuta.
Često se desi da osobe koje imaju ovaj aspekt ostanu same ili da baš kasnije uđu u brak (neretko zato što previše cene svoju slobodu).
Ove osobe moraju da nauče da poštuju sebe, dok to ne nauče stalno će imati osećaj tuge kroz emocije.
Ako nauče da stave sebe na prvom mestu i da sebe poštuju postaju partneri koji su čvrst oslonac.
Upravo se 18.tog uveče dešava kvadrat ove dve planete i jedna i druga planeta je u sedištu, svoj na svome što ovaj aspekt samo čini jačim pa tako ako se osetite usamljenima u narednim danima nemojte da brinete. Aspekt je prolaznog karaktera.
Zbog ovog aspekta će se mnogi partneri rastati ali će se desiti i mnogi sudbinski susreti (karmički dogovoren dejt). Prepoznavanje kad sretnete nekog upravo sad važi.
Mnogi će svoje partnere sad špijunirati, mnogi će imati osećaj da ih partneri zapostavljaju, da su im bitniji drugi od njih, neke se tajne mogu saznati do kraja meseca što će narušiti vezu, brak.
Aspekt koji će mnogima koji su u vezi biti test koliko se vole, lekcija za one koji su u braku.
Drugi će imati osećaj da im se svet raspada zbog emocija i kroz finansija. Neki će prekidati veze jer imaju osećaj da su neshvaćeni kroz komunikaciju i duhovno dovoljno i da su nevoljeni dovoljno. Sa ovakvim aspektima na nebu mnogi se osećaju kao balon koji je puko. Kao da smo skupljali u sebi, trpeli i sad više jednostavno nemamo snage za još.. za još dešavanja, za još problema.
One koje volite vas mogu sad ismejavati ili vas na neki drugi način povrediti. Svi će posebno biti osetljivi na tuđe reči i dela u narednih nedelju dana.
Jako je bitno da ako doživite neku neprijatnost ovih dana da se mnogo ne potresate i da se ne bavite površnim odnosima. Jedno je ako vas povredi neko blizak pa sednete i razgovarate o tome a drugo ako vas neki nebitan lik prozove ili iskomentariše(tu mislim na šefove, kolege, koleginice, dalje rođake, sve zavisi kojim kućama vam Venera i Saturn vladaju).
Razočaranje kroz emocije, kroz partnere, krize kroz veze, susreti sa bivšima i razgovori, rasprave, povređivanje, tajni susreti, emotivni rastanci, manipulacija kroz odnose.
Treba izbegavati preveliko trošenje novca sa ovim aspektima, mogu doći i neki računi koji ranije nisu regulisani pa da se o tome brinete.
Kod nekih će ovaj aspekt doneti potrebu za radom, potrebu da se dokažu kroz posao ili kroz emocije, da pokažu emocije, da se razgovara sa partnerom.
Kroz javnost može biti narušen ugled, da neko pokuša da ruši vaš kredibilitet.
Moguće su svađe zbog novca kroz brak. Ako se neko sad razvodi teško će se dogovoriti oko podele imovine.
Moguće je otkrivanje veza na poslu i svađe zbog istih.
Od nas će se tražiti da prihvatimo ono što dolazi da prihvatimo restrikcije (u bilo kom smislu, Venera u Biku voli da uživa, sad joj to može biti uskraćeno).
Neko vas može uceniti, ili staviti u podređen položaj koji ne zaslužujete pa otud povređenost.
Kroz emotivne odnose se oseća neka distanca, gard koji partneri stavljaju, napetost kroz komunikaciju.
Mnogi će zbog Venerine sposobnosti da toleriše i da bude diplomata kroz odnose sad da pokleknu, da popuste pred nalotm sile, da popuste nad jačim od sebe.
Dosta žena sad mogu biti ponižene dodirom ili rečima. Pojedini će ući u vezu zbog interesa, zbog novca a pojedini će ostati u vezi samo zbog novca.
Nekima će se pretiti kroz materijalno ako ne budu dali svoje telo, zato će mnogi dodiri sad boleti.
Ljubomora koja je destruktivna ne samo kroz emocije nego na sve sfere života. Primetićete zlobu kod ljudi od kojih to niste očekivali.
Astrolog  Lidija Mihajlović