Venera je prešla iz svog sedišta u znak Škorpiona. Ovaj prelazak govori o nekoj strastvenoj ljubavi, o ljubomori, o pomirenjima, svađama, pa opet pomirenju zbog velike privlačnosti. Partneri jedno drugo osećaju, jaka je telepatija.

Dok je Venera bila u Vagi držala se distanca, ponos je bio prisutan kroz emotivne odnose, međutim sad kad je Venera prešla u vodeni znak Škorpiona sve je drugačije, kočnice se gube, razum više nema uticaja na postupke i reči, već osećanja i strast.

Venera je u Škorpionu u svom izgonu, u padu, dok je tu kroz emocije se ide na sve li ništa. Nema sredine. Krevet izmiri one koji su se na krv i nož posvađali.

Oni koji je imaju u natalu teško prihvataju odlazak voljene osobe, imaju potrebu da kontrolišu partnere, ljubav se često kroz vreme pretvori u mržnju. Kroz život je u stalnoj borbi za emocije, borbi za ljubav osobe koju ona voli. Veze u koje ova Venera ulazi su često zabranjene iz nekog razloga, često sa osobama koje su različitog staleža ali i porekla, često i druge religije. Venera u Škorpiji je sklona manipulaciji, kontroli kroz emocije.

Žene koje imaju ovu Veneru često uđu u vezu sa ,,opasnim,,momcima. Ovi ,,momci,, mogu biti povezani sa kriminalom, politikom, da budu uticajni u svom okruženju, da važe za ljute momke, momke kojih se drugi plaše, mačo tipove, tipove koji se primete na prvi pogled.

Venera u Škorpiji se stalno bori da bude voljena, za parče neba, za malo sreće, za malo pažnje. Izdaju ne trpi i ona joj jako teško pada.

Dok je u Škorpiji najveći uticaj će imati na Škorpije u znaku i podznaku, na Vage, Bikove.

Venera dok je u Škorpiji prvo ima trigon sa Saturnom što će doneti pomirenja, karmičke susrete, ulaske u nove veze. Ulaziće se i u zabranjene veze, avanture. Od 21.12 će dolaziti zbog ljubomore, špijunaže do problema u vezama. Poznanstva na neobičnim mestima, poznanstva preko interneta, preko prijatelja, preko sajtova za upoznavanje. Iznenađenja kroz emocije, ljubav na prvi pogled.

Sam kraj meseca donosi kontakt sa Plutonom pa zatim kad uđe u Strelca kvadrat sa Saturnom.

Zbog svih ovih aspekata možemo da očekujemo preokrete razne na polju emocija i finansija. Sudbinske susrete, ulaske u vezu, prekide, pomirenja, ljubomoru, greške, vređanje uvrede pa onda kajanje. Rizikuje se kroz emocije, ali i kroz finansije, stavlja se mnogo toga na kocku. Ako imate dobru dispoziciju bićete dobitnik u ljubavi.

Astrolog Lidija Mihajlović